Hoe lang kun je gekookte sperziebonen bewaren?

Hoe lang kun je gekookte sperziebonen bewaren?

Sperziebonen koken is niet moeilijk, maar het is wel belangrijk om ze goed te bewaren. Zo kun je deze bonen na aanschaf langer bewaren voordat je deze gaat koken. Wil je de sperziebonen na het koken nog even bewaren? Dan is dit ook nog een optie. Heb je te veel eten gemaakt? Dan kun je hiervan later wellicht nog een portie van eten. Alles over het koken en bewaren van sperziebonen lees je in dit artikel.

Hoe lang kook je sperziebonen?

Als je sperziebonen hebt, kook je deze gemiddeld ongeveer 5 minuten. Je kookt deze groente in een grote pan met water. In dit water kook je vervolgens de sperziebonen ongeveer 5 minute lang, waarna je deze in een kom met koud water plaatst. Verder kun je er ook voor kiezen om sperziebonen te stomen. Dit duurt meestal ongeveer even lang, namelijk slechts enkele minuten.

Sperziebonen langer bewaren

Heb je sperziebonen gekookt, maar heb je nog wat over? Gooi deze dan niet meteen zomaar weg. De sperziebonen zijn namelijk na het koken nog steeds goed te bewaren. Dit is ideaal, want zo kun je ervoor zorgen dat je deze bonen langer kunt gebruiken. Wil je de sperziebonen bewaren? Dan kun je ervoor kiezen om de sperziebonen in de koelkast te bewaren. Je kunt ze hier ongeveer twee tot drie dagen bewaren, maar let wel op dat je de sperziebonen af en toe even controleert. Ze kunnen namelijk soms gaan schimmelen, dus het is belangrijk dat je hierop let.

Sperziebonen invriezen

Sperziebonen kun je ook nog invriezen. Dit is een goede manier van bewaren, want zo kun je de sperziebonen ongeveer drie maanden bewaren. Wel is het belangrijk dat je de sperziebonen dan goed verpakt, zodat er geen lucht aan kan komen. Lucht is namelijk niet goed voor de sperziebonen en daarom is het belangrijk dat je hiermee rekening houdt.

Kortom, sperziebonen kun je op verschillende manieren bewaren. Het is belangrijk dat je hier rekening mee houdt, want zo kun je ervoor zorgen dat de sperziebonen langer bewaren. Als je deze tips opvolgt, kun je voor meerdere dagen sperziebonen koken. Na het invriezen of bewaren in de koelkast kun je zo nog een keer eten van deze groenten.