Naar de dierentuin op Kreta? Dit zijn de 3 mooiste!

Naar de dierentuin op Kreta? Dit zijn de 3 mooiste!

Volgens velen vormen de Griekse eilanden een ideale vakantiebestemming. Het prachtige weer, de adembenemende stranden en het heerlijke eten maken van een vakantie op een van deze eilanden een onvergetelijke ervaring. Naast deze aantrekkelijke aspecten heeft Kreta ook nog een aantal prachtige dierentuinen te bieden. Wil je tijdens je vakantie genieten van de natuur en dierenpracht op Kreta? In dit artikel ontdek je de drie mooiste dierentuinen op het eiland. Ga je naar Agios Nikolaos deze zomer, op deze website vind je veel informatie over deze bestemming! Nu nemen we je mee naar de mooiste dierenparken op Kreta!

Dierenparken op Kreta

Kreta biedt een aantal fantastische parken waar je kunt genieten van zowel lokale als exotische dieren. Deze parken zijn niet alleen leuk voor volwassenen, maar ook voor kinderen een geweldige ervaring. Hieronder vind je een overzicht van de drie mooiste dierentuinen die Kreta te bieden heeft.

1. Cretaquarium

Het Cretaquarium is het grootste aquarium van Griekenland en bevindt zich in de buurt van Heraklion, de hoofdstad van Kreta. In dit indrukwekkende aquarium kun je genieten van de onderwaterwereld van de Middellandse Zee en de tropische oceanen. Het Cretaquarium heeft meer dan 200 soorten zeedieren, waaronder haaien, schildpadden en kleurrijke vissen. Met zijn educatieve programma's en interactieve tentoonstellingen is het Cretaquarium ook zeer geschikt voor gezinnen met kinderen.

2. Dierenpark "Tropical Zoo"

Het Dierenpark "Tropical Zoo" is gelegen in de buurt van het stadje Malia. Dit park staat vooral bekend om zijn tropische insecten, reptielen en vlinders. Met meer dan 1000 verschillende soorten insecten en reptielen is er genoeg te zien voor de liefhebbers van deze dieren. Daarnaast beschikt het park ook over een vlindertuin waar je kunt genieten van prachtige vlinders in een natuurlijke omgeving. Het Dierenpark "Tropical Zoo" organiseert ook dagelijkse educatieve shows en activiteiten.

3. Dierentuin "Dinosauria"

Als je op zoek bent naar iets unieks, dan is de Dierentuin "Dinosauria" een absolute aanrader. Deze dierentuin in Gournes, in de buurt van Chersonissos, biedt een unieke ervaring voor jong en oud. In "Dinosauria" vind je namelijk levensechte replica's van dinosaurussen en andere prehistorische dieren. Het park organiseert ook educatieve shows waarbij je meer kunt leren over deze fascinerende dieren. Naast dinosaurussen zijn er ook verschillende andere dieren te bewonderen in de dierentuin, zoals krokodillen en apen.