Originele bestemming voor een weekendje weg? Ga naar Edinburgh!

Originele bestemming voor een weekendje weg? Ga naar Edinburgh!

Ben jij toe aan een onvergetelijk weekendje weg? Zoek dan niet verder, want Edinburgh in Schotland is de perfecte bestemming voor jou! Deze historische en sfeervolle stad heeft alles in huis voor een geslaagde trip. Van prachtige bezienswaardigheden en gezellige pubs tot een bruisend uitgaansleven en heerlijk eten. Lees snel verder en ontdek waarom Edinburgh jouw volgende bestemming moet zijn!

Bezienswaardigheden in Edinburgh

Things to do in Edinburgh? Als je naar Edinburgh gaat, is er één bezienswaardigheid die je absoluut niet mag missen: het Edinburgh Castle. Dit indrukwekkende kasteel, gelegen op een heuvel midden in de stad, is al eeuwenlang een belangrijk punt in de Schotse geschiedenis. Binnenin het kasteel kun je verschillende tentoonstellingen bezoeken en kom je meer te weten over de geschiedenis van Schotland en het kasteel zelf. Vergeet ook zeker niet om de Koninklijke Schatkamer te bezoeken, waar de kroonjuwelen van Schotland tentoongesteld worden. Vanaf het kasteel heb je ook nog eens een adembenemend uitzicht over de stad, wat het bezoek extra bijzonder maakt. Maak ook zeker een wandeling door de straten van de oude stad, ook wel de ‘Royal Mille’ genoemd. 

Het Edinburgh Castle

Zoals eerder genoemd is het Edinburgh Castle een absolute must-see tijdens je weekendje weg in Edinburgh. Dit imposante kasteel is niet alleen een indrukwekkend bouwwerk, maar ook een belangrijke locatie in de Schotse geschiedenis. Zo is het kasteel ooit ingenomen door Robert the Bruce en heeft het gediend als koninklijke residentie. Tijdens een rondleiding door het kasteel kom je meer te weten over alle historische gebeurtenissen die hier hebben plaatsgevonden. Een van de hoogtepunten van een bezoek aan het Edinburgh Castle is de beklimming van de St. Margaret’s Chapel. Deze kapel, gebouwd in de 12e eeuw, is de enige overgebleven middeleeuwse kapel in Schotland en staat bekend om haar prachtige glas-in-lood ramen. 

Centrum

Ook in het centrum van Edinburgh is er genoeg te beleven. Hier vind je talloze restaurants met diverse keukens, van traditioneel Schots tot Italiaans en Aziatisch. Ook zijn er genoeg bars en clubs te vinden voor een avondje dansen en feesten. Een populaire plek is de Grassmarket, een gezellig plein vol met cafés en restaurants. Dat wordt genieten!